13.02.2017 | Teksti Toni Perez

Uusi yksikkömme räätälöi lämpö- ja jäähdytysratkaisuja

Turku Energialta saa nyt perinteisen kaukolämmön ja jäähdytyksen lisäksi kohteeseen räätälöityjä, ympäristöystävällisiä lämpö-ja jäähdytysratkaisuja. Tuotepäällikkö Mika Karbin esitteli Rakenna ja Sisusta -messujen asiakastilaisuudessa muun muassa Impivaaran uimahalliin suunniteltua lämpöpumppuratkaisua, joka yhtenä osana huolehtii sisäilman hyvästä laadusta vaikeassa kosteassa ympäristössä.

Turku Energia on vastannut uudistetun Impivaaran uimahallin lämpöpumppuratkaisusta. Se toimii osana kokonaisuutta, jolla pidetään huolta vaativan ympäristön hyvästä ilmanlaadusta.

Ratkaisun pohjana toimivat Scroll-kompressoreilla varustetut tehokkaat lämpöpumput. Niiden lisäksi kohteen pääurakoitsija, eli Turun kaupungin kiinteistöliikelaitos, uusi kohteen ilmanvaihdon suodatusta ja lisäsi tuloilman puhalluspisteitä.

- Räätälöidyissä ratkaisuissa suunnittelumme lähtee aina asiakkaan todellisesta energian tarpeesta. Toimimme riippumattomasti ja mietimme yhdessä asiakkaan kanssa energiatehokkaimman tavan tuottaa lämpöä, jäähdytystä tai höyryä, Karbin lupaa.

Tukea tarjolla investointien jakamiseen

Impivaaran lämpöpumppujen tapauksessa Turku Energia tarjoaa koko paketin suunnittelusta asennukseen, huoltoon ja ylläpitoon asti.

- Asiakkaalle tuovat varmuutta ympäri vuorokauden toimiva asentajaorganisaatiomme, etävalvonta ja valvomomme. Pyrimme siihen, että ratkaisut ovat asiakkaille yhtä huolettomia kuin kaukolämpö, Karbin sanoo.

Räätälöityjä ratkaisuja tarjotaan erityisesti perinteisen kaukolämpö- ja jäähdytysverkon ulkopuolella, mutta edellytysten täyttyessä myös verkkojen sisällä.

- Räätälöidyt ratkaisut vaativat usein merkittäviä investointeja, mutta olemme valmiita neuvottelemaan myös investointien jakamisesta. Kun taloudelliset edellytykset täyttyvät, me voimme kantaa vastuun investoinnista, jolloin alkupääomaa ei tarvita. Tällöin sovitaan pitkästä sopimusajasta, ja omistuksesta voidaan sopia leasing-tyyliin, Karbin kertoo ja jatkaa:

- Kaikkia ratkaisujamme yhdistää energiatehokkuuden lisäksi myös vihreys eli autamme asiakkaitamme toimimaan entistäkin vastuullisemmin.

Turku Energian uusien tuotteiden ja palveluiden laaja valikoima sisältää muun muassa:

  • lämpöpumput (ilma-ilma, ilma-vesi, maalämpö ja vesistölämpö)
  • aurinkokeräimet
  • biolaitokset (hake, pelletti jne)
  • sisäilmaston hallinta
  • raportointi ja neuvonta