Toukokuun alussa Puutarhakadun latausaseman laatoitustyöt olivat vielä vähän kesken.
13.05.2015 | Kuvat Turku Energia

Uusi sähköautojen latausasema avautui

Turku Energia avasi uuden sähköautojen latausaseman osoitteessa Puutarhakatu 4.

Turku Energia avasi uuden sähköautojen latausaseman osoitteessa Puutarhakatu 4. Tämä on järjestyksessä toinen Turku Energian latausasema, ensimmäinen toimii linja-autoasemalla. Uudella latausasemalla on kaksi keskinopeaa latauspistettä (latausaika noin 3–8 tuntia automerkistä riippuen).

– Linja-autoaseman latausasemaa on käytetty päivittäin. Latausasemien tarve kasvaa, kun sähköautot yleistyvät. Sähköautojen määrä puolestaan lisääntyy sitä mukaa kun päästöjä ja fossiilisia polttoaineita koskeva lainsäädäntö tiukkenee, kertoo Turku Energian kehityspäällikkö Antto Kulla.

Uusi latausasema on varustettu digitaalisella mainostaululla, ja sen on valmistanut Ensto.

– Turku on edelläkävijä, sillä tämä mainos-taulullinen latausasema on vasta toinen laatuaan Suomessa. Ensimmäisen pystytimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Tästä on tulossa todellinen vientituote, olemme myyneet näitä latauslaitteita jo Ranskaan, kertoo Enston sähköautojen latausliiketoiminnan johtaja Allan Ahlgren.

Mainosrahoitus mahdollistaa sen, että latausverkostoa voidaan laajentaa. Latausasemien mainosmyyntiä hoitaa Clear Channel. Alkukesästä Turku Energia avaa kolmannen latausaseman osoitteeseen Hämeenkatu 8. ●

Turku Energian latauspisteet ovat osa valtakunnalista Virtapiste-verkostoa. Lataaminen Turku Energian ja muiden Virtapiste-verkostoon kuuluvilla latausasemilla vaatii rekisteröitymisen palvelun käyttäjäksi osoitteessa: www.virta.fi.

Lisätietoa sähköautojen latauspalveluista löytyy myös Turku Energian sivuilta www.turkuenergia.fi/kotitalouksille/sahko/sahkoajoneuvojen-latauspalvelut/