05.10.2015 | Kuvat Turku Energia

Uuden monipolttoainevoimalaitoksen peruskivi muurattiin Naantalissa

Turku Energia on mukana Naantalin uuden monipolttoainevoimalaitoksen rakentamisessa osakkuusyhtiönsä Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n (TSE) kautta. Uuden laitoksen peruskivi muurattiin maanantaina 5.10. Naantalissa. Uusi voimalaitos korvaa osittain Naantalin vanhan noin 50 vuotta käytössä olleen hiilivoimalaitoksen.

Uuden laitoksen peruskivi muurattiin maanantaina 5.10. Naantalissa. Uusi voimalaitos korvaa osittain Naantalin vanhan noin 50 vuotta käytössä olleen hiilivoimalaitoksen. Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n tehtävänä on huolehtia Turun alueen perusenergian tuotannosta taloudellisesti ja tehokkaasti monipuolisella tuotantokapasiteetilla. TSE:n suurimmat omistajat ovat Turku Energia ja Fortum, joiden lisäksi paikallisia omistajia ovat myös Raision, Kaarinan ja Naantalin kaupungit.

Yksi uuden voimalaitoksen keskeisistä tavoitteista on lisätä uusiutuvan energian käyttöä. Uudessa monipolttoainevoimalaitoksessa voidaan käyttää biopolttoaineita, turvetta, kivihiiltä ja hyvälaatuista kierrätyspolttoainetta. Biopolttoaineen osuus tulee olemaan käynnistysvaiheessa 40 prosenttia ja tavoitteena on nostaa se myöhemmin 60-70 prosenttiin. Biopolttoaineena on tarkoitus käyttää pääosin paikallista metsähaketta, joka kerätään ja kuljetetaan 100-150 kilometrin säteeltä laitoksesta.

Peruskiven muuraustilaisuudessa puhuivat sisäministeri Petteri Orpo, TSE:n hallituksen puheenjohtaja ja Turku Energian hallituksen jäsen, kansanedustaja Ilkka Kanerva, YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas ja johtaja Markus Rauramo Fortumista. Voimalaitoksen peruskiven sisään muurattiin lieriö, johon laitettiin kolikkoja, päivän lehti sekä esitteitä tiedoksi tuleville sukupolville.

Yhdistetyn lämpöä ja sähköä tuottavan CHP -voimalaitoksen rakennustyöt ovat edenneet asetetussa aikataulussa. Työmaan vahvuus on tällä hetkellä noin 100 henkilöä. Työntekijöiden määrä lisääntyy jatkuvasti saavuttaen 600 henkilön huippunsa ensi vuoden syksyllä.

Hankkeen toteutusvaihe päättyy voimalaitoksen valmistumiseen syksyllä vuonna 2017. Uuden voimalaitoksen investointikustannus on 260 miljoonaa euroa.