13.05.2015 | Teksti Pirkko Soininen | Kuvat Turku Energia

Tilaa tieto sähkökatkoksista kännykkääsi

Muistathan tilata sinua koskevat sähkönjakelun häiriötiedotteet ja suunniteltujen työkeskeytysten ilmoitukset suoraan matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi.

Muistathan, että voit tilata sinua koskevat sähkönjakelun häiriötiedotteet ja suunniteltujen työkeskeytysten ilmoitukset suoraan matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi. Palvelu kattaa katkot keskijännitteisessä (10 ja 20 kV) jakeluverkossa.

– Jos sähköt katkeavat, asiakkaamme saa automaattisesti tiedon. Samalla hänelle välittyy myös tieto siitä, että asia on meillä tiedossa ja hoidossa. Myös suunniteltujen keskeytysten viestintä paranee palvelun avulla. Lähetämme ennakkoilmoituksen postin kautta keskeytyskortilla muutama vuorokausi etukäteen ja muistutuksen vielä tekstiviestillä tai sähköpostilla 18 tuntia ennen keskeytyksen alkua, kertoo Turku Energia Sähköverkot Oy:n käyttöpäällikkö Harri Salminen.

Tiedoteviestissä kerrotaan, mitä käyttöpaikkaa sähkökatko koskee ja mikä on sen arvioitu kesto. Toistaiseksi häiriötiedotteen tilaajia on ollut vain joitakin satoja. Käyttäjiltä saatujen palautteiden pohjalta käyttöliittymän ulkoasua ja ohjeita on muokattu havainnollisemmiksi.

– Asiakas voi nyt tilata palvelun johonkin muuhunkin puhelinnumeroon tai sähköpostiin kuin asiakastietojärjestelmässämme olevaan. Jos asiakkaalla on useampia käyttöpaikkoja, hän voi tilata niiden katkotiedot eri vastaanottajille. Esimerkiksi kerrostalo, joka hankkii sähköverkkopalvelut yhteisostona, voi tilata katkotiedot suoraan asukkailleen, Harri kertoo.

Näin tilaat häiriötiedotteet!

Kirjaudu EnergiaOnline-palveluun osoitteessa www.energiaonline.fi. Jos et ole käyttänyt palvelua aiemmin, se vaatii rekisteröitymisen. Tarvitset rekisteröitymiseen sähkölaskustasi löytyviä tietoja. Voit käyttää tunnistautumisessa myös pankkitunnuksiasi.

EnergiaOnlinen vasemmassa alalaidassa on linkki tilaa häiriötiedote. Klikkaa siitä.

Saat ruudulle Häiriötiedotteiden tilaaminen -sivun, joka näyttää tältä:

Omat tiedot -kohtaan on koottu yhteystietosi. Tarkista, että tiedot ovat oikein. Voit päivittää yhteystiedot EnergiaOnlinen Omat yhteystiedot -sivulla. ●