24.02.2016 | Kuvat Hesburger

Sähköautojen latausasema avautui Hesburgerilla

Turku Energia kehittää sähköistä liikennettä Turussa. Yhtiö oli mukana käynnistämässä Hesburgerin ja osakkuusyhtiönsä Liikennevirta Oy:n yhteistyötä, jonka myötä Hesburger liittyi valtakunnalliseen Virtapiste-latausverkostoon.

Turku Energia asensi ensimmäisen Hesburgerin sähköautojen latausaseman Kaskentielle. Jatkossa on tarkoitus avata latausasemia myös muiden Hesburgereiden yhteyteen.

– Pyrimme aktiivisesti kehittämään uudenlaista yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa ja olemme erittäin iloisia, että Hesburger lähti mukaan edistämään vähäpäästöistä liikennettä paitsi Turussa myös laajemmin, toteaa Turku Energian kehityspäällikkö Antto Kulla.

Turku Energialla itsellään on Turussa ja lähiseudulla neljä omaa sähköautojen latausasemaa: Paimion Tammisillan ABC-asema, Hämeenkatu 8, Puutarhakatu 4 ja linja-autoasema. Turku Energian latausasemat ovat osa Virtapiste-verkostoa, joka puolestaan kuuluu 14 Euroopan maata kattavaan sähköautojen Intercharge-latausverkostoon.

Latausasemien sähkö on tuotettu tuulivoimalla. Lataaminen hinnoitellaan kilowattituntiperusteisesti. Virtapisteen latauspalvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa www.virta.fi