16.09.2015

Pieni tekoja, paljon hyvää energiaa energiansäästöviikoilla

Energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna 5.-11.10.2015. Turku Energia on mukana tapahtumassa ja avaa ovet muun muassa Turbiinihalliinsa lauantaina 10.10. Halliin on koottu mielenkiintoinen Energianäyttely.

Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomiota energiansäästöön ja tottumuksiin käyttää energiaa niin kotona, liikenteessä kuin työpaikallakin. Energian säästäminen on myös ilmastoteko: ympäristövastuullisuus on osa kaikkea Turku Energian energiantuotantoa ja -hankintaa.

Turkulaiset pääsevät lauantaina 10.10. kello 10–14 tutustumaan Turku Energian koostamaan Energianäyttelyyn Turbiinihalliin. Luvassa on muun muassa tietoa Turku Energian historiasta, sähkön- ja lämmöntuotannosta sekä sähkön ja lämmön matkasta laitokselta käyttöön. Näyttely tarjoaa myös pieniä vinkkejä energiansäästöön kotona. Näyttelyyn voi tutustua joko itsenäisesti tai ohjatuin kierroksin kello 10.30 ja 14.30.

Turbiinihalliin kannattaa saapua myös, jos haluaa apua EnergiaOnlinen käytössä tai keskustella Turku Energian asiantuntijoiden kanssa vaikkapa energian pientuotannosta. Tapahtuman lomassa juodaan tietenkin myös pullakahvit ja tarjolla on erikoistarjous sähkösopimuksesta.

Miten kauan kestää sähköauton lataus?

Turku Energia järjestää sähköautoista kiinnostuneille oman tapahtumansa keskiviikkona 7.10. klo 15-18. Hämeenkatu 8:n latauspisteessä voi tutustua sähköautoiluun ja sähköauton lataukseen. Tapahtuman jälkeen jutustelua voi jatkaa pullakahvien lomassa Hämeenkatu 8:n Rostenilla.

Tapahtumien lisäksi Turku Energia tempaisee myös Facebookissa, jossa se jakaa viikon aikana vinkkejä energiansäästöön. Kaikissa tapahtumissa ja Turku Energian asiakaspalvelupisteessä on tarjolla veloituksetta Motivan tuottama kodin energiaopas, josta saa hyviä vinkkejä, miten nipistää kodin energiankulutuksesta.