25.11.2015

Liittymissopimukset päivittyvät nettiin

Turku Energia Sähköverkot Oy:ssä on käynnistynyt projekti, jossa päivitetään puutteellisilla tai vanhoilla tiedoilla varustetut liittymissopimukset ajan tasalle.

Projektin alussa päivitettäviä liittymissopimuksia oli noin 6000 kappaletta. Liittymiä kaiken kaikkiaan on noin 19 300. Työ kestänee noin pari vuotta.

– Lähetämme asiakkaille saatekirjeen ja uuden liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi ja meille palautettavaksi. Meidän on tiedettävä, kuka liittymän omistaa ja onhan tuo asiakkaankin etu, sillä liittymä on asiakkaan, ei verkkoyhtiön, toteaa Turku Energia Sähköverkot Oy:n verkkopalvelupäällikkö Jari Mustaparta.

Välttämättä liittymissopimus ei ole vanha, vaan siinä olevat tiedot eivät vain ole ajan tasalla. Esimerkiksi kiinteistökauppojen yhteydessä, kun liittymä yleensä siirtyy uudelle omistajalle, tiedot on hyvä päivittää. Liittymissopimuksista saattaa myös puuttua liittymän koko, mikä määrittää liittymän arvon.

– Vuosikymmeniä sitten sähköjen tilaamisen yhteydessä tilattiin liittymisjohto, ei sähköliittymää, eli silloin ei tehty nykyisen kaltaista liittymissopimusta. Nyt koitamme saada nuokin niin sanotut vanhat kohteet nykykäytännön mukaisiksi, Jari kertoo.