29.08.2016 | Teksti Pirkko Soininen | Kuvat Turku Energia

Kaapelointi käynnistyi Impivaaran alueella

Kesän aikana on käynnistynyt mittava kaapelointityömaa Impivaarassa. Turku Energia Sähköverkot Oy korvaa vuoden loppuun mennessä Jukolantiellä, Impivaarantiellä, Seunalantiellä ja Viertolantiellä vanhat ilmajohdot uusilla maakaapeleilla.

– Kaapeloinnin myötä sähkön laatu ja toimitusvarmuus paranevat. Myös ympäristö kaunistuu merkittävästi, koska sähköverkko menee piiloon maan alle, toteaa rakennuttamispäällikkö Jani Rantanen.

Sähköverkoille tulee alueelle viisi kilometriä kaapelia ja seitsemän uutta jakokaappia. Tämän lisäksi maan alle vedetään kaupungin ulkovaloverkko ja Telia Soneran kuituverkko.

– Teemme kaapelointiprojektin yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, jotta saamme kaikkien kaapelit samaan ojaan ja samaan aikaan. Tämä on kustannustehokasta ja järkevää.

Tarvittaessa myös kiinteistöjen seinälle asennetaan uuden kaapelin ja sisäjohdon yhdistyskotelo. Mikäli kiinteistössä ei ole maadoituselektrodia, sekin asennetaan samassa yhteydessä kaapeliojaan.

– Maadoituksella parannamme kiinteistöjen henkilö- ja paloturvallisuutta. Kaapelointiprojekti ei aiheuta asiakkaille kustannuksia. Tiedotamme asukkaita työn etenemisestä. ●