09.05.2017

Aurinkopaneeleita hankkimassa – ota yhteyttä Turku Energia Sähköverkkoihin

Harkitsetko aurinkosähköjärjestelmän hankintaa taloon, joka on jo liitetty sähköverkkoon? Otathan silloin huomioon myös sähköverkkoyhtiösi ja turvallisuusmääräysten vaatimukset.

Ottamalla yhteyttä paikalliseen sähköverkkoyhtiöösi ennen ostopäätöstäsi, varmistat että, uusi laitteistosi täyttää edellä mainitut määräykset.

Pientalojen remontoijat saavat aurinkovoimalajärjestelmien asennuksesta kotitalousvähennystä. Keskiverto pientalon järjestelmä kustantaa eri laskelmien mukaan 5 000–6 000 euroa. Tällaisella järjestelmällä voidaan tuottaa vuodessa Motivan arvion mukaan noin 1 400-2 000 kWh sähköä.

Tiedäthän, että kaikki sähkön pientuotantolaitokset, muun muassa aurinkopaneelit, täytyy ilmoittaa sähköverkkoyhtiölle. Vikatilanteessa verkkoon sähköä syöttävä laitteisto voi aiheuttaa vaaran korjaustöitä suorittaville sähköasentajille, jos ilmoitusta sähköntuotannosta ei ole tehty. Tuotantolaitteiston on myös mentävä automaattisesti pois päältä sähköjen katkettua. Löydät lisää tietoa sähkön pientuottajan infopaketista.

Ethän kytke aurinkopaneeleitasi tuotantoon, ennen kuin olet hankkinut siihen luvan sähköverkkoyhtiöltäsi. Sinulla pitää olla myös oman käyttösi ylittävälle sähkölle ostaja. Turku Energia ostaa asiakkaidensa sähkön MinunSähkö-sopimuksella. Löydät siitä lisää tietoa täältä. Mikäli pientuotantosi ei ole Turku Energia Sähköverkkojen alueella, otathan silloin yhteyttä paikalliseen verkkoyhtiöösi.