28.11.2016 | Teksti Niko-Pekka Matilainen | Kuvat Jaakko Kahilaniemi

Työkavereilta virtaa

Turku Energian Konsernipalvelut-yksikön henkilöstösihteeri Riitta Krannila jatkaa yhä siinä samassa kesätyöpaikassa, johon 37 vuotta sitten tuli.

Kuka olet ja mitä teet Turku Energiassa? 

Olen Riitta Krannila ja turkuenergialaisten palveluksessa. Hoidan sisäistä viestintää eri kanavien kautta, sekä lisäksi erilaisia henkilöstöpalveluita, kuten raportointia, koulutusjärjestelyjä ja henkilöstötilaisuuksia.

Mistä saat energiaa työssäsi? 

Energiaa päivään tuovat monipuoliset työtehtävät ja -kaverit. Ulkoisen viestinnän, markkinoinnin ja tiimin kanssa teen tiivistä yhteistyötä ja tältä innostuneelta ryhmältä saan virtaa päivääni.

Millainen on työpäiväsi ja milloin se on onnistunut? 

37 vuoteen ei ole kahta samanlaista päivää osunut. Se tässä työssä parasta onkin. Aina on uutta opittavaa sekä kehitettävää, ja toivon myös itse kehittyväni. Onnistunut päivä koostuu pienistä onnistumisista ja mukavista yhteydenotoista.

Miten työssäsi näkyy konkreettisesti Turku Energian asiakaslupaus "Olemme lähellä, näemme kauas"?

Me turkuenergialaiset toimimme kaikki samalla tontilla lähellä toisiamme. Tämä edesauttaa sisäisen viestinnän toimivuutta eri foorumeilla. Konkreettisesti asiakaslupaus näkyy minulle myös tekemissäni koulutusjärjestelyissä. Meidän osaavat energia-alan kehittäjämme ylläpitävät jatkuvasti osaamistaan pystyäkseen näkemään kauas tulevaisuuteen.

Tuleeko työssäsi vastaan nopeaa reagointia vaativia tilanteita? 

Sisäinen viestintä kulkee tiiviisti käsi kädessä ulkoisen viestinnän kanssa, ja tavoitteenamme on saavuttaa kaikki sidosryhmät samanaikaisesti ja henkilöstö mielellään ensimmäisenä. Työnkuvaan kuuluu monia suunniteltuja asioita, mutta kyllä välillä tulee välittömästikin viestittäviä asioita. Silloin toimitaan heti.

Mistä saat energiaa vapaa-ajallasi?

Päivittäistä energiaa saan työmatkakävelystä Aurajoen rannalla. Vain kaatosade saa minut hyppäämään Fölin kyytiin. Luonto on erityinen energianlähde. Purjehdin lähes 30 vuotta maailman kauneimmassa saaristossa, Turun saaristossa. Vene vaihtui pari vuotta sitten matkailuautoon ja aloitin tutustumisen Sisä-Suomeen. Olen jo ehtinyt ihastumaan Kolin kansallismaisemiin ja Lapin karuun tunturimaisemaan. Tuttu fraasi – Suomen luonto on kaunista – on vaan niin totta. ●