Ainutlaatuinen kaasukello sai lokakuun lopussa ainutlaatuisia vieraita, kun Cheekin ja Elastisen yhteiskiertueen promokuvat otettiin siellä.
07.12.2016 | Teksti Pirkko Soininen | Kuvat Nana Sibelius

Cheek ja Elastinen kuvauksissa kaasukellolla

Cheek ja Elastinen lähtevät yhteiskiertueelle tammikuussa. Profeettojen kiertueen promokuvat ja videot kuvattiin salaisissa tunnelmissa Turku Energian kaasukellolla.

– Kaasukello oli ihan mahtava kuvauspaikka. Siellä oli juuri sellainen rouhea tehdastunnelma, jota haimme, kertovat kuvauksista vastanneet Nana ja Juhana Simelius, joilla on studio Raisiossa. He ovat kuvanneet paljon artistien promokuvia ja videoita, muun muassa Anna Abreun, Suvi Teräsniskan ja Jenni Vartiaisen.

Kaasukellon sisällä on kuvauksellisia putkistoja, korkeita tiloja, kiiltoa, tiiliseinää ja avaruutta, jotka sopivat promokuviin täydellisesti.

– Otimme yhteyttä Turku Energiaan kysyäksemme, olisiko heillä tarjota sopivia tiloja. Yksi ehdotus oli kaasukello. Kävimme tutustumassa paikkaan ja ihastuimme tunnelmaan välittömästi.

Simeliukset suunnittelivat lavasteet ja valot hyvissä ajoin ennen kuvauspäivää, sillä kuvauksissa kaiken pitää sujua tehokkaasti käsikirjoituksen mukaan.

– Valaistus on kuvauksissa aina kaiken a ja o. Ilman tunnelmaan sopivaa valoa kuva ei toimi. Nyt halusimme sinisen taustan vastapainoksi keltaista ja punaista valoa.

– Kaasukellolla oli myös miellyttävän lämmintä kuvata. Yleensä, kun kuvaa rouheissa tehdassaleissa, on jäätävän kylmä, mutta nyt kaikki tarkenivat loistavasti, kuvaajat kehuvat.