28.11.2017 | Kuvat Turku Energia

Tekniikka kehittyy - ja me mukana

Ensimmäiset etäluettavat sähkömittarit asennettiin Turku Energia Sähköverkkojen alueelle jo vuonna 2001 ja muutamassa vuodessa niitä oli asennettu jo noin 30 000 kappaletta. Loput vanhan tekniikan mittarit vaihdettiin etäluettaviksi vuosina 2011-2012.

Kaukolämmön mittaukset siirtyivät etäluettavaksi koko alueellamme, Naantalissa, Raisiossa Turussa ja Kaarinassa, vuonna 2014. Samalla asiakkaamme pääsivät katsomaan tuntikulutuksiaan EnergiaOnline-palvelussamme.

Turun katuvalaistuksessa on vuosien varrella vaihdettu lamppu- ja valaisintyypistä toiseen tekniikan kehittyessä energiatehokkaampaan suuntaan. Ledilamput otettiin käyttöön vuonna 2010, kun niiden valoteho kasvoi tarpeeksi suureksi katuja valaisemaan.

Kun sähköinen liikenne alkoi kehittyä, päätimme lähteä mukaan Virtapisteen toimintaan. Turku Energian ensimmäinen julkinen sähköauton latauspiste otettiin käyttöön linja-autoaseman parkkipaikalla vuonna 2014. Olemme lisänneet latausmahdollisuuksia jatkuvasti, ja Virtapisteen väreissä olevia latausasemia on Turussa jo 5 ja Paimiossa yksi.

Energiaa uusiutuvista lähteistä

Turku Energia on hankkinut ja hankkii edelleenkin uusiutuvan energian lähteitä uudella ja perinteisemmälläkin tekniikalla. Aurinkopaneelimme Linnankadulla ja Kupittaalla sekä osakkuutemme Kolsin voimassa lisäävät uusiutuvan sähkön määrää.

Luolavuoren pellettilaitoksemme oli valmistuessaan Suomen suurin pelletin pölypolttoa käyttävä lämpölaitos. Luolavuoressa käytetään kotimaista puupellettiä tuottamaan kaukolämmön vara- ja huippuenergiaa sekä vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Seuraavaksi kenties hankimme geotermistä energiaa kaukolämpöön?