30.01.2017 | Teksti Kimmo Kuusinen

Supersuosittu KOVERA - kaikki tarpeellinen yhdessä energiaratkaisussa

Lähes päivittäin eri tiedotusvälineissä hehkutetaan kissankokoisin kirjaimin jotain supersuosittua juttua. Energia-alalla kysyntäjousto, uusiutuva energia, sähköinen liikenne, energiavarastot ja energiatehokkuus ovat kaikkien huulilla. Ne ovat syystäkin hittejä, mutta tavallisesti vain yksittäin ostettavia tuotteita. Me teimme niistä yhden selkeän KOVERA-paketin, jossa ovat nämä kaikki.

Mikä ihme on KOVERA?

Ei, emme ole siirtyneet linssien valmistukseen, vaan kyseessä ovat kokonaisvaltaiset energiaratkaisut. Taustalla on energia-alalla meneillään oleva valtava myllerrys. Perinteinen ja ehkä vanhakantainenkin sähköjärjestelmä ja sen hallinta on muuttumassa suuresti. Uusiutuvan energian tuotanto on kasvanut valtavasti, sähköisessä liikenteessä on menossa samanlainen kehitys ja kuluttajille tarjoutuu yhä enemmän mahdollisuuksia kysyntäjoustoon. Tässä tilanteessa asiakkaamme saattaa olla hämillään - miten tämä koskettaa häntä ja miten reagoida tilanteeseen? Me Turku Energiassa olemme tunnistaneet tämän muutoksen. Haluamme palvella asiakkaitamme entistä kattavammin tarjoamalla yhtä kokonaisratkaisua, joka on rakennettu asiakkaan toimintaan sopivaksi ja sitä tehostavaksi KOVERA-paketiksi.

Mitä KOVERA voi sisältää?

Uusiutuvan energian saralla olemme jo toteuttaneet Kupittaan aurinkovoimalahankkeen. Lisää auringolla tuotettua sähköä on tulossa markkinoille niin vuokrattavina paneeleina kuin asiakkaidemme omistukseen tulevina voimalaitoksina. Sähköisen liikenteen huomattavin tunnusmerkki Turussa on sataman ja lentokentän väliä liikennöivä sähköbussi, johon liittyvää projektia saimme olla toteuttamassa. Olemme myös rakentaneet julkisia sähköautojen latauspisteitä Turkuun. Haluamme palvella asiakkaitamme näilläkin sektoreilla tarjoamalla asiantuntemustamme aurinkovoimaloiden ja sähköautojen latauspisteiden rakentamiseen.

Kysyntäjousto on aivan viime aikoina ollut hyvin paljon tapetilla. Perinteisesti sähkönkäyttäjät suurteollisuudesta 

siihen kuuluisaan mökin mummoon asti ovat kuluttaneet sähköä juuri silloin kun ovat tarvinneet ja juuri niin paljon kuin ovat halunneet. Sähköjärjestelmän muutos on tuonut mukanaan sen, että kuluttajia tarvitaan enenevässä määrin tehotasapainon hallintaan. Kysyntäjoustossa muutetaan sähkönkäytön ajankohtaa tai sen hetkellistä tehonottoa – kysyntä siis joustaa.

Turku Energia panostaa voimakkaasti kysyntäjouston kehittämiseen. Näemme sen tulevaisuuden energiaratkaisuna, taloudellisena hyötynä kaikille sekä ympäristö- ja yhteiskuntatekona. Kysyntäjouston tuoma rahallinen hyöty on tietysti merkittävä kannustin, mutta voimme sen avulla myös vähentää päästöjä ja myötävaikuttaa siihen, että valot pysyvät päällä Suomessa jatkossakin. Kysyntäjoustoon liittyvät palvelumme on tällä hetkellä suunnattu runsaasti sähköä kuluttaville yrityksille. Palvelun käyttöönotto on asiakkaalle vaivatonta, sillä teknisistä ratkaisuista vastaa luotettava palvelutoimittajamme. Kysyntäjoustoa tarjoamme kantaverkkoyhtiö Fingridin tehotasapainon ylläpitoon liittyville markkinoille. Turku Energialla on pitkäaikainen kokemus ja perusteellinen asiantuntemus näiden markkinoiden toiminnasta, joten avustamme asiakasta, mille markkinalle tämän kulutuskohteen olisi soveltuvinta osallistua. Vastaamme myös markkinoilla operoinnista ja siellä saatujen rahojen tuloutuksesta asiakkaalle. Me hallitsemme koko ketjun!

Edellä oli kuvauksia yksittäisistä energiaratkaisuista. Kovera on asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukainen selkeä yhdistelmä monesta ratkaisusta. Esimerkiksi aurinkoenergian, energiavaraston, sähköauton ja kysyntäjouston voi yhdistää samaan pakettiin. Saattaa kuulostaa Pelle Pelottoman touhulta, mutta tämä on mahdollista ja tulevaisuudessa arkipäivää. KOVERA on luotu vastaamaan älykkään sähköjärjestelmän haasteisiin. Uskomme vankasti sen menestykseen – vastaavaa ei ole muilla tarjolla. Asiakkaallamme on mahdollisuus osallistua energia-alan muutokseen ja hyötyä siitä taloudellisesti tai omaa liiketoimintaansa kehittääkseen. Nyt koko tämä palvelu on saatavilla saman katon alta Turku Energialta!

Kimmo Kuusinen

Kimmo toimii sähkönmyynnin tuotepäällikkönä Turku Energiassa ja antaa mielellään KOVERAsta lisätietoja.
Ota yhteyttä puh. 050 5573 673.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: