26.11.2018 | Teksti Timo Honkanen

Paikallisuuden huikea merkitys

Niin kauan kuin muistan, ovat sähköyhtiöt tehneet asiakastyytyväisyystutkimuksia. Yhtä kauan ovat asiakkaiden toiveet olleet samat. Sähköyhtiöiltä toivotaan paikallista palvelua, edullisia hintoja, toimitusvarmuutta ja yhä enemmän ympäristötekoja.

Kolmesta viimeksi mainitusta voi jo tänä päivänä todeta, että Turku Energian hinnat kestävät hienosti vertailun kilpailijoihimme, toimitusvarmuutemme on aivan valtakunnan huippua ja olemme jo saattamassa Turun alueellista energiaratkaisua uusiutuvaksi kiihtyvää vauhtia. Ensimmäistä asiakastoivetta, paikallisuutta, avaisin kuitenkin hieman syvällisemmin:

Elämme asiakkaidemme kanssa heidän arjessaan, yhdessä, olemalla lähellä ja tavoitettavissa. Meille voi tulla, meille voi soittaa ja meillä voi asioida sähköisesti, kun se omaan aikatauluun sopii. Mekin olemme yhteydessä asiakkaisiimme ja kerromme monissa kanavissa, mitä ajankohtaista ja kiinnostavaa juuri nyt on tarjolla. Ei ole tavatonta, että itsekin kaupungilla kävellessäni joku nykäisee hihasta ja kysyy omista sähkö- tai lämpöasioistaan. Ja kysykää vain jatkossakin ystävät hyvät – vastaan mielelläni!

Kun olemme lähellä, saamme paikallisin resurssein huolehdittua asiakkaillemme katkottoman sähkön ja lämmön saannin. Jos tulisikin synkkä ja myrskyinen yö, puut kaatuisivat, niin me olemme välittömästi paikalla ja tunnemme toiminta-alueemme ja asiakkaamme kuin omat taskumme. Vikojen korjausnopeus on vertaansa vailla. Vuoden vaihteessa olemme tässä suhteessa vielä entistäkin vahvemmilla, kun saamme joukkoomme noin 70 uutta työkaveria, jotka huolehtivat Naantalin voimalaitoksen käytöstä ja kunnossapidosta ja sitä kautta turvaavat kotiemme lämmityksen ja sähköt omalta osaltaan.

Tarjoamamme energia on yhä enemmän uusiutuvaa ja paikallista. Olemme ottaneet suuren askeleen pois hiilestä, kun siirryimme Naantalin uudessa voimalaitoksessa käyttämään seutukunnalta peräisin olevaa metsätähdehaketta. Ja ei, emme kaada yhtään puuta metsistämme. Kaikki voimalaitoksessa käytettävä hake on metsäteollisuuden ja metsänhoidollisten hakkuiden tähdettä, joka ei kelpaa jatkojalostamiseen, vaan ainoastaan energiahyötykäyttöön. Raha jää seutukunnalle, eikä lähde maasta pois hiilikaivoksille. Ja mikä parasta: kustannukset vieläpä alenevat ja tulevaisuuden hintakehitys kaukolämmössä näyttää ennusteiden mukaan enemmänkin laskevalta kuin nousevalta asiakkaidemme eduksi.

Paikallinen toimintamme luo energiahyvinvointia noin 200 000 ihmiselle, tuo seudulle 280 suoraa työpaikkaa, vuodenvaihteen jälkeen 350. Välilliset työpaikat mukaan lukien luku nousee lähes tuhanteen. Viime vuonna verojalanjälkemme oli noin 66 miljoonaa euroa, jonka lisäksi maksoimme Turun kaupungille osinkoa 18 miljoonaa euroa. Tämä ”yhteiseen pottiin” kertyvä raha parantaa meidän kaikkien yhteistä hyvinvointiamme ja rakentaa yhteiskuntaa. Asiakkaamme ovat hyvästä ja perustellusta syystä kiinnostuneita siitä, että heillä on paikallista palvelua!

Olemme lähellä – näemme kauas.

Timo Honkanen

Kirjoittaja on Turku Energian toimitusjohtaja.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: