05.02.2018 | Teksti Päivi Rae | Kuvat Dreamstime

Huonelämpötilat – mistä olet valmis maksamaan?

Yksi viihtyy viileässä villasukissa ja toinen toivoo mukavan leppoisaa lämpöä. Kummassakin tapauksessa voi lasku yllättää.

Viileässä viihtyvä nukkuu hyvin ja säästää energialaskussa. Varsinkin kun yhden asteen pudotus pudottaa 5% lämmitysenergiasta. Pesutilan 17 asteen lämpötila voi kuitenkin aiheuttaa kosteus- ja homeongelmia. Siitä taas syntyy usein kallis ja hankala remontti. Sama tilanne voi tulla vastaan keittiössä, jossa tehdään ruokaa ja pestään astioita. Kosteus voi tiivistyä viileisiin pintoihin. Leppoisasta lämmöstä nauttijan vieraat taas valittavat, että on liian lämmintä ja vessassa varpaita kuumottaa. Lämpimässä nauttija nukkuu levottomasti ja samalla kasvattaa energialaskuaan. Onneksi yhden asteen muutokseen tottuu viikossa. Oleskelutiloissa 20–21 astetta on sopiva ja makuuhuoneisiin riittää astetta paria alempi lämpötila. Pesuhuoneen suositeltu lämpötila on korkeampi - 22 oC. Keskuslämmitystalossa lattialämmitetyn kaakelilattian lämmöksi riittää 24 astetta. Se riittää kuivattamaan kosteuden suihkun jälkeen.

Auto ja tavarat viihtyvät viileässä. Varastoon 12 astetta on sopiva ja autotalliin riittää 5 astetta. Sähkölämmittäjänä pystyt OptiWatin avulla ohjaamaan kotisi lämpötiloja huonekohtaisesti helposti ja älykkäästi. Tutustu tarkemmin järjestelmään nettisivuillamme. 

Sinua saattavat kiinnostaa myös: